Ad Code

Invata germana in 21 de zile, fara profesor. Atentie la punctul #3!

Invata germana in 21 de zile
germana online
Din nevoia sau dorinta urgenta de a invata limba germana cat mai rapid cu putinta, cadem adesea "prada" ofertelor imbietoare care ne promit invatarea limbii germane in doar 21 de zile (mai mult sau mai putin).
Pe fondul liberalizarii pietei muncii, multi dintre noi sunt in situatia in care au gasit un loc de munca intr-o tara vorbitoare de germana. Inevitabil, trebuie sa invatam cat mai repede limba, pentru a ne putea descurca la noul loc de munca sau, pentru a-l obtine. Ca urmare a acestei situatii, multe firme mai mult sau mai putin cunoscute, vor veni cu oferte de cursuri rapide de limba germana, care mai de care mai bune.
Problema asupra careia doresc sa va atrag atentia este ca nu veti gasi nicaieri un curs care sa va garanteze invatarea unei limbi straine intr-un interval atat de scurt. Indiferent ca vorbim de cursuri de germana online sau clasice, dupa materiale tiparite, trebuie sa fim foarte atenti si selectivi atunci cand hotaram sa investim bani si timp in asemenea materiale.
De regula, pretul unui astfel de curs rapid nu depaseste 100 de lei. Desi nu este o suma foarte mare, dezamagirea ulterioara cantareste adesea mult mai mult si ne lasa cu un gust amar.

In cele ce urmeaza voi prezenta cateva aspecte asupra carora trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand cautati un curs de invatare in doar x zile.


#1 Autorii cursului de germana

Desi nu sunt referinte pe care le putem gasi cu usurinta, merita incercarea. Verificati daca autorii acelui curs au mai publicat si alte lucrari. Suntem in era internetului si ar trebui sa gasim cu usurinta informatii despre autorii unei carti sau a unui curs, daca acestia exista... Acest prim pas ne poate ajuta sa intelegem mai bine cu ce fel de materiale avem de-a face.
Exista autori care au un istoric solid in crearea de materiale destinate studiului acestei limbi.
Cel mai bine este sa consultati cateva carti de germana (cursuri) pe care le puteti gasi in biblioteci sau librarii. Puteti astfel sa va faceti o idee asupra stilului de predare si daca acesta este corespunzator pentru dumneavoastra. Daca va place un autor anume puteti cauta in continuare cursuri create de el.

Nu sunteti nici prima si nici ultima persoana care a cumparat acel curs (probabil). Astfel putem trece la punctul 2.

#2 Referinte despre cursul respectiv

Incercati sa gasiti persoane care au folosit deja cursul respectiv, intrati in contact cu ele. Cea mai buna
Multime de oameni
recomandare nu poate veni decat de la cineva care a incercat deja produsul care ne intereseaza.
Sunt foarte multe grupuri de discutii pe internet, site-uri de intrebari si raspunsuri, forumuri, de unde putem afla informatii despre cursul pe care dorim sa-l achizitionam. Este foarte simplu sa ne cream un cont pe un forum si sa plasam o intrebare iar raspunsurile primite ne pot scuti de batai de cap.
Multe din paginile cursurilor prezentate pe net contin testimoniale ale diversilor cumparatori. Problema este ca acei clienti nu pot fi contactati in niciun fel. Mai mult, pe site nu exista un formular prin intermediul caruia sa putem trimite un comentariu public, asa cum gasiti in subsolul acestui articol. In consecinta, ar trebui sa ne intrebam daca acele opinii sunt reale sau nu.

#3 Cuprinsul cursului

Majoritatea celor care tind sa achizitioneze un curs de genul "Invata limba germana in 21 de zile, fara profesor" sunt de regula incepatorii, cei care nu au nicio notiune sau foarte putine informatii legate de aceasta limba.
Pentru a evita o investitie neprofitabila, solicitati inainte de achizitionare informatii legate de cuprinsul cursului.
Acesta ar trebui sa contina notiuni de vocabular, gramatica, fraze utile in vorbirea zilnica si expresii specifice ale limbii germane. Verificati daca acel curs vi se adreseaza in mod special. Daca doriti sa invatati germana pentru medici, e clar ca un curs general de comunicare nu o sa va ofere informatii specifice mediului dumneavoastra. In functie de nivelul pe care si-l propune sa-l atinga fiecare curs in parte, cuprinsul poate fi mai "stufos" sau mai "rahitic". Aceste informatii ar trebui furnizate in mod gratuit de catre comerciant.

#4 Suport offline pentru cursul rapid de germana

Indiferent de resursele pe care le folosim, vom constata ca sunt notiuni pe care nu reusim sa le intelegem pe deplin sau chiar deloc. Limba germana nu este una dintre limbile cu care ne putem familiariza cu usurinta. Nu se poate compara niciodata, din acest punct de vedere, cu limbi precum spaniola sau italiana. Este mai complexa si difera foarte mult de limbile mai sus mentionate.
Pentru a fi siguri ca nu irositi banii in zadar, trebuie sa va documentati cu privire la suportul ulterior vanzarii pe care il ofera cei care comercializeaza cursuri pentru invatarea rapida a germanei.
Va asigur ca vor fi intrebari la care veti dori raspunsuri! Aceste raspunsuri, in mod normal, ar trebui sa vina de la cei de la care ati achizitionat cursul.
Ar trebui sa existe in acest sens informatii concrete cu privire la suport, numere de telefon valide, un forum la care puteti participa ulterior achizitionarii cursului sau cercuri de discutii tematice pe baza cursului.
Orice curs care se respecta ar trebui sa va ofere suport ulterior vanzarii.

#5 "Vei invata in timp ce te relaxezi, conduci sau faci curatenie." Serios?!

Studiul, in general, da rezultate atunci cand avem mintea odihnita si nu suntem distrasi de factori din exterior. Daca vrem sa invatam cu adevarat ceva, trebuie sa ne concentram doar asupra acelui lucru, nu sa facem si altceva intre timp. Fiti atenti la formulari in genul celei de mai sus, acestea nu fac decat sa va induca in eroare creand impresia eficientei in conditii de stres.
Nu poti invata in timp ce conduci decat cum sa conduci.
Nu poti invata in timp ce faci curatenie decat cum sa faci curatenie. Logic...

Vreti sa invatati germana intr-un mod relaxat si eficient?!
Faceti acest lucru in mediul in care va simtiti cel mai bine.
Unele persoane sunt mai relaxate si se concentreaza mai usor atunci cand sunt intr-un anumit mediu si cand au anumite conditii. Daca va place sa studiati in timp ce stati comod in fotoliu, faceti asta. Sau poate ca cel mai bine va simtiti la masa de scris, sau pe balcon intr-un sezlong, sau pe fotoliu langa o fereastra luminata.
Indiferent de preferinte, asigurati-va ca studiati doar atunci cand va simtiti relaxati si odihniti.
Opriti telefonul mobil, luati langa dumneavoastra tot ce va trebuie (carti, caiete, ceva de scris, apa sau bomboane de ciocolata), asigurati-va ca aveti liniste si ca nimic nu va va deranja in timpul destinat invatarii germanei.

#6 Date de contact reale si valide

Avem in fata doar o pagina de internet menita sa vanda un curs? Indiferent de cine comercializeaza cursul de care suntem interesati, informatii de contact valide trebuie sa fie disponibile in mod public. Acest lucru este important mai ales pentru problemele care pot aparea dupa ce am dat banii. Lipsa datelor de contact nu inseamna decat un singur lucru... De asemenea, un numar de telefon la care nu raspunde nimeni nu este de ajutor nimanui.

#7 Modul de prezentare al cursului - site-ul web

Ca sa va faceti o idee clara despre ce vorbesc, am sa dau si niste exemple.
Trompeta aurie
http://invata-germana.info/
http://www.descopera-germana.ro/
http://www.invata-germana.ro/cursul-invata-germana-de-acasa/
(copiati link-urile de mai sus in bara de adresa a browserului)
Site-urile de mai sus se chinuie prea mult sa vanda acele cursuri.
Nu prezinta informatii concrete, unele nu au niciun fel de date de contact, nu stim nimic despre cursurile respective (continut, structura, etc). Totul este o insiruire de informatii menite sa ne convinga sa cumparam.
Atentie la astfel de site-uri de prezentare. Achizitionati un astfel de curs doar dupa ce v-ati convins ca va ofera informatiile de care aveti nevoie.
Nu contest aici calitatea lor, doar ca modul de prezentare ma pune pe ganduri.
Stiu ca sunt persoane care au cumparat astfel de cursuri. Le rog pe aceasta cale sa ne impartaseasca si noua experienta pe care au avut-o.

Acestea ar fi punctele cele mai importante pe care le-as avea in vedere in momentul in care m-as hotara sa cumpar un curs rapid de limba germana. Stiu ca mai sunt si altele care mi-au scapat, motiv pentru care va rog sa lasati un comentariu cu ce credeti voi ca ar trebui sa stim inainte de a cumpara.
Daca stiti cursuri care-si merita banii, va rog ,de asemenea, sa lasati un comentariu mai jos.

Pentru cei care cauta o alternativa la a invata fara profesor, recomand cu caldura cursurile organizate de Goethe. Mai multe informatii despre acestea gasiti in aceasta pagina.

Abonează-te la newsletter-ul

Germana Online

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Si eu recomand Institutul Goethe, nu doar din Bucuresti, de unde am primit feed-back pozitiv. Am facut cateva cursuri in Bratislava la acest Institut si am fost foarte multumita de medota de predare a profesorilor de acolo (0 recomand in special pe dna Iveta Ondreikova).

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru cunoscatorii de limba engleza, recomand pe you Tube: Learn german with Anja si Learn german with Jenni. Pentru inceput recomand Deutsche Welle, unde se gasesc cursuri bune pentru cei care doar din limba romana pot invata. Prezentarea dumneavoastra ma face sa ma inclin cu respect. Orice limba straina se invata prin studiu. Nu cred in invatarea unei limbi straine peste noapte. Va felicit in primul rand pentru onestitate!

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această lecție?